Menu
Gildia Pióra na Patronite

gdybym mogła urodzić się drugi raz

na poduszce wylegują się nasze sny
pewnie wciąż są razem
patrzą sobie w oczy tak samo

a ja mam tylko łzy
i dłonie zbyt małe
by udźwignąć samotność
i kochanie
twoje

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • 17 April 2015, 21:21

    Najgorzej jest wtedy kiedy na kazaniu Ci wciskają zazdrość pod patronatem miłosierdzia . nie dziwię się młodzieży która nie chce chodzić do koscioła , wobec powyższego
    Spokojnej nocki Onejeczko ;)

  • Naja

    17 April 2015, 19:23

    Kochanie nie powinno ciążyć...
    Bardzo ładny i wymowny wiersz :-)

  • 11 April 2015, 21:54

    Podziwiam słowa Dziewczyny o nieproporcjonalnie małych dłoniach. ;)
    Pozdrawiam. :)

  • zielonomodra

    10 April 2015, 22:26

    Ładnie...melancholijnie nieco

  • Serva me

    9 April 2015, 17:32

    Samotność jest bardzo ciężka...

    Dużo sił życzę
    Pozdrawiam

  • krysta

    9 April 2015, 12:34

    potrafisz zatrzymać - piękny wiersz.
    pozdrawiam Onejko :)

  • nicola-57

    9 April 2015, 10:47

    wciąż się rodzisz w tych krótkich wierszach, które dłuuugo fascynują
    dziękuję, pozdrawiam szczególnie serdecznie

  • 9 April 2015, 10:39

    Za późno aby uczyć się zazdrości , masz rację
    Onejeczko , dużo prościej jest zachować w sobie dziecinną beztroskę
    Świetny wierszyk
    niczym tomografia komputerowa nieomalże ;)
    spokojnego dzionka ;)