Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Piękny" świat

Na pięknym świecie my żyjemy
Materia przewyższa duchowe
Fałszywy przekaz sześciu barw
Na złą sprowadza stronę

Fałsz z czterech świata leci stron
Z dwóch Polski stron powiada,
Że w imię dobra działać chce -
Pierwej nastanie zagłada

I z każdej strony żądza władz
Huk jakby z bębnów doboszy
Zacięte boje toczy świat
O siedemdziesiąt groszy

Na pięknym świecie my żyjemy
Kochać w nim - jest się czym chlubić
bo Miłość zanim Miłość znajdzie,
wpierw wśród miłości się zgubi.

4191 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!