Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Na niebie ogień i lód
Z góry sypie się gwiazd kurz
Pełga tam fałszywy cud
Grom minionych dawno burz...

Każde swe marzenie
W jedną gwiazdę w górze zmień
Rzuć na wiecznie potępienie!
Pragnień własnych śmiały cień!

Przecież dawno zapomniałeś
Jak niewinna bywa noc
Pomyśl, głupcze, czego chciałeś
Jaka Cię uwiodła moc...?

Siła wrytych w pamięć słów
Wbity w umysł pewny krok...
Sieć niewolna na kraj snów...
Zagrzebany w żądzy rok!

Czasem... boli i słów brak
Spoglądam w jezioro chmur...
Czy ma z serc nam zostać wrak?
Zburzony ma zostać mur...?!

13 975 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • Archangel_Marco

    21 August 2012, 23:58

    Dziękuję, że to wywarło na Was takie wrażenie.

    Czasem mam wiersze, gdzie o wiele pytam rzeczy.

  • Gaia

    21 August 2012, 10:16

    Zadałeś Adchangielu wiele ważnych pytań. I zawsze na czasie. A czasem nawet bardziej niz kiedykolwiek indziej.