Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poczekam na ciebie

Na moich wargach zachował się twój smak
To pamiątka dzikich przygód z tobą odbytych
Ten śmiech który mi ofiarowałaś
Pełen radości jest we mnie
Zapisał się głęboko w świadomości
Każdej nocy miłość się wyrywała
Lecz mimo to
Zapadałem w sen będąc spokojnym
Choć daleko byłaś od mego spojrzenia
To jednak w sercu trwale zamieszkałaś
Ponieważ połączyła nas niewidzialna więź
Teraz więc mam do ciebie jedną prośbę
Ty również weź pięknie śnij o mnie
Bo chcę być strażnikiem twej duszy

52 495 wyświetleń
395 tekstów
17 obserwujących
  • Sylwia P.

    18 August 2020, 16:05

    Tomasz, zerygnowalabym z "z tobą odbytych". Dziwnie brzmi, poza tym te zaimki😉