Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na mnie już czas.
Nie czekaj przeznaczenie.
Nie zerkaj na wskazówki.
Nie wspominaj.

Na mnie już czas.
Pociąg odjechał
z peronu
gdzie usta Twe
dłoniom mym szeptały
o namiętności.

Na mnie już czas.
Nie odwrócę zdarzeń
co były we dwoje
listopadowym wieczorem.

Na mnie już czas.
Samotnie wielbić
będę kartki z Pamiętnika
deszczem rozpłakane
pasją pożądania.

Na mnie już czas...
Czasu już na mnie nie ma...

78 918 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • ~zakręcona11

    24 February 2012, 20:22

    jakby trochę rozumiem , jakby o mnie trochę..podoba mi się

  • Bogdan Z

    7 February 2012, 12:10

    czy to ma być ten kryzys wieku ... :) fajnie piszesz :)

  • M.Chocolate

    23 December 2011, 13:03

    Podpisuję się obok Sylwii.

  • lightbreeze

    23 December 2011, 13:00

    ,,Na mnie już czas...
    Czasu już na mnie nie ma..."

    Podoba mi sie zakończenie, takie... pełne niedomówień pomimo dosadności, dosłowności. :)

  • 23 December 2011, 12:12

    A ja tak czytam i czytam. Któryś raz z kolei.

    Różne myśli po głowie mi chodzą przy tym wierszu...

  • M.Chocolate

    23 December 2011, 07:44

    Widzę, że tam gdzieś także wena zagościła, wierszowana.

    ...Lekko tak...

    :)