Menu
Gildia Pióra na Patronite

Linia Czasu

Na lini czasu
wiążemy supełki wspomnień.
Każdy ma inny kolor
jeden pełen uczucia
inny nienawiści, tęsknoty.

Jest jeszcze miłość,
dzięki niej
powoli zamazujmy
to co kiedyś tak bolało.

Na lini czasu
która ma swój początek i koniec
jest jeszcze jedna chwila,
chwila teraźniejszości
"Tu i Teraz"

To właśnie "Tu i Teraz"
istniejemy
uczestniczymy w pięknym Bycie
jakim jest Życie
i stajemy sie sobą.

W tej oto chwili
decydujemy
co będzie dalej i dalej...
wiążemy supełki do końca
naszego czasu.

27 414 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • Władysław Andrzej

    8 October 2012, 18:29

    Supełki , bardzo ciekawe spostrzeżenie

  • misiek45

    8 October 2012, 15:34

    Będąc tu i teraz często uciekam do rzeczywistości równoległej by zatrzymac czas,czy mi się udaje?nie wiem? ale wiem że czasu nie należy marnowac- podoba mi się Twój wiersz Jolu bo zmusza do przemyśleń -pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia:)

  • miramija

    8 October 2012, 14:59

    Ładnie ubrałaś w słowa to nasze "bycie" Jolu... pozdrawiam :)

  • czarna mamba

    8 October 2012, 10:44

    lubie takie klimaciki:)tzn samo zycie

  • aloya

    8 October 2012, 10:34

    Tak Irku to mało czasu ale wystarczająco aby zdecydować co będzie za chwilkę.

  • 8 October 2012, 10:17

    ładne, ładnie się czyta, delikatny
    pozdr.