Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podniebne historie

Na lazurze nieba
krążą esy, floresy.
Jak białe orły w locie.
Łączą się wspólnie
wiatr na skrzydłach,
podmuchem rysuje historie.
Wystarczy jeden, dwa
obok siebie białe obłoki.
Odrobina wyobraźni,
by puścić wodze fantazji.
Kreślą się same żywe obrazy.
Płomienne romanse.
Tam wysoko na niebie,
łatwo spotkać Bogów
Greckich i Rzymskich,
Trojańskie Wojny.
Świat nie zna granic,
wystarczy poleżeć
na zielonej łące.
Podpatrzeć w ciszy,
na hamaku pod lipą.
Może się wszystko...
na górze ZDARZYĆ

93 675 wyświetleń
898 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!