Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Ławeczka miłości~~


Na ławce miłości
Dziewczyna siedziała
Lecz miłość odeszła
Ławka zaś została

Przyszły nowe wiosny
Choć lata mijały
Tylko się na ławce
Dziewczyny zmieniały

Dziś inna już panna
Na ławeczce siedzi
Ten sam uwodziciel
Z kolejną tam bieży

Lecz jak bywa w życiu
Ten tylko się dowie
Kto taką odnalazł
I wczytał w przysłowie

"Niech ci pamięć moja
Zawsze będzie miła"
Napis ów czytając
Każda się skusiła

Miejsce wciąż to samo
Czas słów nie zatrzyma
Bo znów na ławeczce
Już inna dziewczyna.

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    9 July 2015, 17:16

    Dziękuję i milutko pozdrawiam :)

  • miramija

    8 July 2015, 15:25

    Miło Cię znów czytać :) Pozdrawiam :)

  • Malusia_035

    8 July 2015, 12:33

    he świetny wiersz ,a jakże prawdziwy :))

    Pozdrawiam Cieplutko :)

  • Cris

    8 July 2015, 12:31

    świetny wiersz.. ;))
    pozdrawiam :)

  • zapach_bzu

    8 July 2015, 12:22

    Hahaha :)

  • 8 July 2015, 11:45

    Praktyczne rymy
    a ławeczka
    ciągle ta sama