Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z lotu ptaka

Teksty z obrazami - Z lotu ptaka - exsilentio
Z lotu ptaka - exsilentio

Na krawędzi świata jest koniec,
Którego nie ma
Między przestrzeniami dwiema.
Wyboru dokonują Twoje dłonie.

Mogą skądś przygarnąć psa
I polecieć z nim na smyczy
Aż do blasku ich ostatnich zniczy.
I wybrałeś właśnie tak.

Z drugiej strony
Jest tyle niewiadomych światów,
I tylko jedna wiara za to.
I tylko miłość łamie kanony.

Jak tu się nie śmiać, kiedy zza krzaka
Psia morda uśmiech szczerzy?
Albo kiedy pierwsza miłość leży
Obok sennym tchem, cała moja taka.
Możesz mi wierzyć,
Całe życie da się przeżyć
W mgnieniu jednego jej buziaka.
Świat jest powietrzem, a człowiek ptakiem.

Quid Quidem

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!