Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przetrwania

Na konieczność nauki zareagowałem
Zabawą włóczęgostwem i miłością
Zabawa była przednia
Poszedłem nawet na pielgrzymkę
Pielgrzymka prowadzi do nieba
Więc byłem tylko raz
A włóczędze po Wrocławiu oddałem 6 lat
Miłość przetrwałem pracą
Potem marzeniem o miłości
Jeszcze dorzuciłem modlitwę
Pracę przetrwałem o wódce i Stachurze
Bregowiczu i zamku w Mosznej.
Wódkę przetrwałem przez słabą głowę
To zacząłem pisać i czytać
Moszną przetrwałem bo lubiłem
Kwiaty rododendronów
Wszystko przetrwałem
Wreszcie stało się co się miało stać
Przyszłaś Ty i są miesięcznice
Jest tak tak nie nie
Albo i nie
Coraz mniej konieczności
Wciąż więcej nas dla nas
Ciągle ktoś prosi każe coś
A my powiększamy areał rabat kwietnych

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    25 May 2020, 07:17

    Dziękuję za opinię.Pozdrawiam :)

  • Maciek Zz

    24 May 2020, 15:51

    Inne miasto i trunki
    lecz podobnie miałem
    i dziw, że przetrwałem ;)

    od fyrfle