Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie

Na koniec sen
Koszmarny i krótki
Ja się nie budzę
Koniec bogaty w skutki
Zamknięty we mgle
Brak okien i drzwi
Powietrze tak dusi
I ciemność znów kusi
Otwieram znów oczy
To rzeczywistość
Chcę zamknąć ponownie
Za gardło mnie dusi
Ten potwór rzeczywisty
I znów szukam drzwi
Wyciągam znów rękę
Jest brak pomocy
Pogrążam się na noc
Znów koniec jest bliski
Znów wszystko od początku
Los kusi i dusi
Lecz życie - tchórz ucieka
Nim jeszcze rozpoczął
Proszę o koniec
Tej drogi za ciasnej
Uwolnij mnie proszę
Od mocy mej własnej.

57 132 wyświetlenia
1702 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!