Menu
Gildia Pióra na Patronite

Między uczuciami a rozsądkiem

Na granicy między uczuciami a rozsądkiem
Wiele pytań chodzi nam po głowie
Czasami przychodzi czas
Gdy jakiś wybór dokonać musi każdy z nas
Jeden moment może zmienić wszystko
Może zmienić całe nasze życie
Nagle zniszczyć wszystko
Strach knebluje usta nam
A każdy z nas tylko jedną szanse ma
Bo żadna rzecz nie powtarza dwa razy się
To co się wydarzyło już nie da zmienić się
To już nie ma znaczenia żadnego
Już nie chce się zastanawiać nad tym co było
Co kłamstwem a prawdą było
Dlaczego tak się wszystko potoczyło
To wszystko już przecież minęło
Czas niszczy wszystko bezpowrotnie
Już nie ma szans
Już nie ma nas
Zostały tylko wspomnienia...

10 181 wyświetleń
74 teksty
3 obserwujących
  • RozaR

    24 February 2014, 21:00

    Typowe dla wieku i dojrzałości.
    ,,Bo żadna rzecz nie powtarza dwa razy się "
    Tak pisała Szymborska gdy rozstrzeliwano Wyklętych.