Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przekątna zaspana

Na gałęziach drzewa
wisiał księżyc
jak plan miasta
szkoda
że nie fotografowałem
cztery ręce pokazywały
dlaczego już nie fotografujesz?
nie wiem
siedzieć - w przeszłym - na murku
obok teatru wielkie łoże
nadziei
osiemset osiemdziesiąt osiem
z gwiazd
i było mi wstyd
bo dwa razy ze ściany
obrazek pokazałem
a...
smutek w tobie śpiewał
tańczącym śmiechem
jak bączek mydlany
a...
ja mineralną wodę
piję nad ranem...

marka

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!