Menu
Gildia Pióra na Patronite

na drzewku kolorowe światełka
jak za dawnych lat
kolorowe
choć w nowych odcieniach
bywają przecież i chłodne...
za każdą iskrą marzenie
oczekiwanie
nadzieja na przyszły rok...

żadne nie odbija się
ode mnie
każde przenika doszczętnie
na zawsze...
od pierwszej choinki noszę je
wszystkie w sobie
coraz więcej światła... rosnę...
kolaże barw gdy mrużę oczy
kołyszą mnie do snu...

33 640 wyświetleń
279 tekstów
28 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!