Menu
Gildia Pióra na Patronite

...obu

Na drodze mlecznej
gdzieś ,na skraju
globu rządzi wredny OBU.
Samotnie władzę sprawuje
bo brata duszę powiesił
na brzozowym rogu.
Tak na niby ma dwie barwy
i zdradzieckie lico,
Wrzeszczy , miny stroi wredne
dyscyplinując jemu poddane larwy-
prawie jak bohater nieomal święty,
gorszego sortu wojak wyklęty.
OBU dzieli , składa swe zabawki
w smoleńskim szale, pociąga sznurkami
za marionetki w żłobie,
tańcząc poloneza na żołnierskim grobie.
Słów wiele rzec by można
by karłowaty OBU
wspólnie z ptasim mózgiem
bił pokłony słusznemu bogu...
( temu ze wschodu)

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!