Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po cholerę mi...

Na cholerę mi
inna rodzina?!
Nikt nie dzwoni,
ani nie pamięta!

I po co tyle czasu?!
Poświęcanie go na wsi.
Każdy się poważa.
Głowę górą nosi.

Więzy krwi twarde!
Zimne jak lodu sopel!
Zero empatii i obawy.
Proszą tylko na pogrzeb.

Po cholerę mi
taka rodzina?!
Co jest sępem
na spuściznę!

Dobrego słowa
nie uświadczy,
morały prawi
spod pachy.

Gdy w domu,
rak się przypałęta.
Traci rodzina,
dawne miano.

93 511 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
  • szpiek

    10 November 2022, 10:55

    Jak to po co? Do zdjęcia

    od Eneida, oszi3, ryksza
    • Victoria Angel

      10 November 2022, 11:03

      Zależy , z której strony zdjęcia... -:D Pozdrawiam bardzo serdecznie Wszystkich. Bardzo dziękuję za zainteresowanie i opinie. :-)))

      od Eneida
    • Eneida

      10 November 2022, 11:52

      Najlepiej do zdjęcia ustawić się w środku z boku mogą wyciąć... :))
      Pozdrawiam 🍁

    • Victoria Angel

      10 November 2022, 12:12

      Tego samego jestem zdania Eneido. :-) Dziękuję , odwzajemniam pozdrowionka. :-)))

      od Eneida