Menu
Gildia Pióra na Patronite

przyszywane więzi

na całym świecie się zapoznają
kiedy i gdzie nie ma znaczenia
można być bliskim na dystans
i obcym przy sobie blisko

niejedna łezka zakręci się w oku
gdy jest smętnie i pusto wokół
być całkiem obcym dla siebie
tam gdzie jest się o rzut beretem

nie ma nici takiej co zwiąże
i scali na wieki aż po grób
jakaś iskierka potrafi zaiskrzyć
na odległość zbliżyć z daleka

sam los wybiera za nas samych
kto na kogo popadnie w życiu
przestrzeń otwiera się gdzie luka
nie ma na przyjaźń prostej reguły

znamy się po prostu jak łyse konie
na odległość i wielką niewiadomą
pozostajemy wobec siebie nos
przy nosie wytrzeszczając oczy

93 513 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!