Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ballada.

Na brzegu myśli i radości
w skąpanych ciałach i nagości
budzę się, by ci powiedzieć
że to grzech, tak po prostu być w niebie

To była noc
a gwiazdy były nasze
kochaliśmy się
grzejąc mokre, zziębnięte ciała
w jeziornych wodach

Gdy zaświtał brzask
poszliśmy na polanę
gdzie drzewa zasłaniały nasz wstyd
gdzie źdźbła muskały jedność naszych ciał
a słońce i cień, kochały się razem z nami

Byłaś mi nimfą
ja byłem faunem
a ludzie
ludzie byli ludźmi

Przyszli, by zniszczyć
co tak starannie zasialiśmy
a stos
płonął
naszą miłością

Więc powiedz
jak mogliśmy to przeżyć?

http://www.youtube.com/watch?v=HHRGwSFoKfc

81 752 wyświetlenia
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    4 December 2014, 01:53

    Weź nie rób mi tak, bo się w sobie zamknę... ;]

  • nicola-57

    4 December 2014, 00:03

    mnie się nie podoba, mnie się bardzo podoba!!!...romantyku...

  • LiaMort

    3 December 2014, 20:37

    podoba mi się. ;)

  • Naja

    3 December 2014, 20:16

    Myślę, że nie ma tutaj sprzeczności :-)))

  • scorpion

    3 December 2014, 19:07

    Czy pierwsze nie zaprzecza ostatniemu? :)

  • Naja

    3 December 2014, 19:03

    Ckliwo, rzewne, nostalgiczne...Takie Twoje i Ładne :-)