Menu
Gildia Pióra na Patronite

błękit drugi

myśli tak nieuchwytne
że niczym/ pustką się zdają
nakładają się na siebie warstwami
jak aura za oknem
co spoglądam inną porę roku widzę…

nie wiem ile ich już przewertowało się
śnieg/deszcz/słońce/szarość/śnieg…
mewy tylko je przenikają/ nićmi łączą
nie wiem czy minęła godzina, cztery…
czy rok… śnieg/szarość/deszcz…

znowu przyszedł na moment
nie przywitał się
do kieszeni zgarnął moją wiadomość
znikając skinął tylko mewom
by nie przestawały latać i… ubłękitnił niebo…

27.02.2020, 10.45
LO MOON Camouflage

33 770 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • Trzykropek

    27 February 2020, 12:44

    "Ubłękitnił niebo" - ładne to :)