Menu
Gildia Pióra na Patronite

Diagnoza

Myślisz czerwona świnio
że jak już poznasz przyczynę
to tym samym wyeliminujesz jej skutki
twoja choroba to nie jest wyrostek
nie da się go ani wyciąć ani ukryć
twoja choroba to uzależnienie
wierco chcenia dozgonna przypadłość
która już do końca życia
będzie z ciebie
wypierała człowieczeństwo
na zasadzie wzlotów i upadków
w nawrocie chciejo wzięcia
także o ironio w twoich dziatkach
chowanych pod wezwaniem
kumoterskiej macki

Zapamiętaj to sobie po wsze czasy
że jej wielebna projekcja
to tylko zwykła iluzja
z serii zaprzeczenia i przekleństwa
na mirażu uzależnień
w emeryturce
esbeckiej
u rozpasanej partyjki
pozbawionej oznak człowieczeństwa
czerwona świnko
hodowana
wypindrzona
wiedźmo
po pezetpeerowska

25 548 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
  • 15 September 2017, 09:29

    Dziękuję Tobie dobry człowieku
    Dobrze jest mieć wszystkie synonimy pod opieką we własnym domu poukładane chronologicznie usystematyzowane

  • 10 September 2017, 14:00

    Poprawiłam to i owo . Fakt w porównaniu
    do Pana utworów to nie jest dzieło przednie
    Nie mniej jednak tak a propos to chciałam Panu przypomnieć iż czas manifestu lipcowego to minął już bezpowrotnie , mamy przecież wrzesień i zbliża się czas niepodległości .
    Podejrzewam, jakby powiedziała słynna Bogumiła, od szaty która zdobi człowieka
    że Pana to ani jego treść ani forma nie mierzwi tak bardzo jak jego podtekst