Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Myśli

ubieram myśli
w szare sukienki
z grubej tkaniny
nakładam im
czarną chustkę
z długimi
frędzlami wydarzeń
nocą
głośno stukają
ciężkimi drenniakami
chodząc
po ciemnych
korytarzach wspomnień rozmawiają potajemnie
z marzeniami
a potem
zasypiają
w pokojach nadziei

4593 wyświetlenia
56 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!