Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Intymnie

Myśli o Tobie ratunkiem
Wypełniają pustkę samotności
Wspólne noce spędzone we śnie
Przenoszę ciągle do przyszłości

Dałaś mi powietrza w nadmiarze
Oddycham Twoim zapachem
Delikatnie skórę całuję
Wypełniony skrytej miłości strachem

Ciebie delikatnie dotykam
W świecie myśli bez granic
Tam jesteśmy kochankami
I wszystko jeszcze przed nami

Całuję wreszcie Ciebie całą
Twoje włosy przeplatam swoimi palcami
Zasypiam choć raz szczęśliwy
Upojony bliskością między nami

4086 wyświetleń
43 teksty
20 obserwujących
  • anna kowalczyk

    28 April 2023, 22:18

    (....) i każda rzecz ma Twoje usta

    jak dwie krawędzie nieba
    nachyleni ku sobie
    spadamy łzą pożądania

    Ty nie masz ramion
    ja skrzydeł

    w sobie jesteśmy obecni
    ................
    ( do wiersza...pięknegoooo.....;):):):)

    od Eneida, laser show, Adiunkt
  • Eneida

    28 April 2023, 18:35

    Kolejna perełka :)