Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 14 December 2021

Mówią, że szczęście trzeba wypłakać, więc będę

Myśli o tobie odkładam na półkę
jak książkę
którą znam z każdej strony
i czekam aż pożółkną kartki
i ostygnie na nich miłość
wyciosana w kamieniu

Słowa o tobie grzebię w czarnej ziemi
jak ziarno
które kiedyś komuś da radość
i czekam, aż przekroczysz próg wstydu
i odlecisz brudnymi skrzydłami
w obecną nieobecność

łatwiej mi będzie zasnąć...

13 043 wyświetlenia
57 tekstów
56 obserwujących