Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tri

myślę o tobie Jezu
i o tym jak Twe
niebiańskie serce się
wplata w drgania
zagubionego świata

próbując wtłoczyć
błękitną krew
by kwitły oazy miłości
na pustyniach
depresji i samotności

rozłożyłeś swe dłonie
na krzyżu
w swym ziemskim obdarzeniu
ulegając przed śmiercią
wielkiemu poniżeniu

zachowując szacunek
dla dręczących Cię ludzi
cóż innego będzie wzorcem
prawość przebudzi ?

Twe słowa i ziemskie życie
są wiecznym
ludzkości natchnieniem

postępujmy w zgodzie z Twą i Ojca wolą
bądźcie naszym przeznaczeniem

4549 wyświetleń
89 tekstów
5 obserwujących
  • Trzykropek

    16 August 2019, 05:15

    Zmienię na Twe jak będzie opcja edycji. Dziękuję za komentarze.

  • oszi3

    16 August 2019, 00:12

    Piękny wiersz •••:) myślę, że taka transfuzja potrafi więcej niż tylko przedłużyć życie.:)