Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zło i nadzieja

Myśleliśmy, że pokonaliśmy zło,
że spoczywa ono w grobach,
na których kwitną kwiaty
I nagle zmartwychwstał Stalin,
a z nim stare demony
Nie, nie, on nie zmartwychwstał,
jego duch nigdy nie opuścił tego świata

Czym jesteś nadziejo?
Mała łódko
pośród sztormów
na oceanie czasu

Dobro znów zacznie kiełkować
na spalonej ziemi
Ale czy musimy palić lasy
by siać i sadzić

103 016 wyświetleń
1194 teksty
141 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!