Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myślę

Myślę
A więc nie ma mnie
Magister
Co potłukł okular
Jeden
Taki sam jak inni
Masa
Wyzerowanych intelektualnie
Zombie
Które iść musi
Na rzeź
Bo tak każe mu
Wyżarty
Przez mole mózg
Tam kurz
W skrzyni z oczodołami
Tam wiatr
Hula w załomach tkanki
Wywiewa
Resztki rozumu

Myślę
A więc po co się męczyć
Patrzeć
Jak inni myślący inaczej
Walczyć
O kroplę powietrza
Życie
Głupi bieg w błocie
Ale myślę
Więc biegnę
Jakby
Mnie byk gonił
Jakby
Gdzieś tam była meta

Myślę
A więc nie zastanawiam się
Bo wiem
Jak wszyscy najlepiej
Odkryłem
Piasku ziarnka pod stopami
I jestem
Ja bogiem dla mrówek
Bo myślę
Kalkuluję jak matematyk
Wnioski
Wynoszę krzywe i bezradne

Ale ja myślę
I myślę nawet
Że z myśli utkany obrus
Dam ci w zamyślę zmyślny...

731 wyświetleń
16 tekstów
0 obserwujących
  • Bruinen

    5 January 2020, 21:56

    Dziękuję.