Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poskładanie myśli

Myślę nad tym jak być,
Jak w tym świecie żyć.
Myślę o tym co było,
Co złego się zdarzyło.
Pytam siebie o niuanse,
O niewykorzystane szanse.

Życie się tak szybko potoczyło,
Pułapki na mnie postawiło.
Dorosłość - kiedyś daleka przyszłość.
Dzisiaj od dawna trudna rzeczywistość.

Myślę o tym jaki jest sens,
Dorosłe życie nadal wieść.
Jak przeżyć kolejny dzień,
Mając tylko swój cień.
Nikt mnie na to nie przygotował,
Nikt nie powiedział jak nie żałować.

Słowa w kiepskie rymy składam,
Myśli w ten sposób układam.
I tak radzę sobie od lat,
Mając nadzieję na lepszy świat.

56 126 wyświetleń
486 tekstów
32 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!