Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Codzienna modlitwa”

Myślę i myślę i wymyślić nie mogę
Jak mam opisać ci Bożę moją trwogę
Bardzo proszę! Pokaż mi tą dobrą drogę

Zatem jak wiesz dobrze
Pustka mi doskwiera
I tak o to żebrzę
O to co uwiera

Może i często proszę Cię o coś Boże
Lecz mam nadzieję, że to coś dopomoże
Więc z dnia na dzień błagam Cię o to w pokorze

Problem się pojawia
„Lecz bądź wola Twoja”
Twój Syn nam wyjawia
Cóż to za ostoja…

Ale mężnie na twoją odpowiedź czekam
I dlaczego to tyle trwa nie dociekam
Choć czasami się smucę i trochę wściekam

Nic więcej nie zrobię
Nie jest to żadna złość
I tylko naskrobię:
Proszę Cię o miłość.

631 wyświetleń
14 tekstów
0 obserwujących