Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myślałem,że kiedy przyjdzie wiosna
Kiedy słońce twarz zroszoną otuli
A motyl usiądzie na nosa czubku
Miniesz…
Odpłyniesz na tratwie mych uczuć

Myślałem, że zrobi się cieplej, jaśniej
Że konwalie zawitają w dzbanku
Oplatając zapachem me ciało
A dłonie serca wrócą do życia
Zmarznięte od kołatania do Twych drzwi

Potrafię tylko tęsknić…
Wodząc wzrokiem to na drzwi
To na okienną firankę
Z głuchą nadzieją, która nie chce odejść
Odwracając się, gdy na ulicy usłyszę śpiew
Podobny do Twojego

Tęsknie…
Niczym pies czekający w deszczu
Na swojego właściciela
Nie mając sił by zacisnąć w pięść
Zmarznięte palce u dłoni
Chce umrzeć

Z miłości
Do Ciebie ukochana

31.03.2012

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    2 April 2012, 23:04

    dziekuje;]

  • 2 April 2012, 18:39

    Piękny wiersz...taki zwyczajny, a te poruszają najbardziej...zabieram do siebie!

  • zugimihau

    1 April 2012, 23:30

    ja wole tak..zwyczajnie;)

  • zugimihau

    1 April 2012, 23:17

    ale przecież..kurde, nie jestem przyzwyczajony do pochwał:) dziekuje !;]

  • Sylwia Friday

    1 April 2012, 22:24

    Piękne...!

  • zugimihau

    1 April 2012, 19:23

    już nie wnikam w układy nerwowe i krwionosne:) ok, bedę pisał:)

  • giulietka

    1 April 2012, 18:14

    Barwny bukiet uczuć...

  • zugimihau

    1 April 2012, 18:11

    Esh, może nie niechciane tylko dryfujące jak kra na rzece w wiosenny ciepławy dzień..;) ale dziekuje:)

    Gosiu, nie chciałem nikogo denerwować moimi wierszami;P
    Ale dziękuję za opinię;) Jestem zdziwiony tyloma komentarzami ponieważ nie czułem tego kłębka słów;) usiadłem i napisałem, nie czytając nawet kolejny raz:) ale dzięki Wam umacniam się w tym że to zwykłe jest najpiękniejsze;)

  • Eshja

    1 April 2012, 16:40

    Byłoby miło, gdyby razem z wiosennymi porządkami można było wyrzucić z serca niechciane uczucia...
    Ładne :)

  • zugimihau

    1 April 2012, 16:28

    dziekuje, staram się;)