Menu
Gildia Pióra na Patronite

Light

Myślałem
zostawię za sobą świat

ocean pochłonie
mnie bez reszty

tu fale
nie potrafią mówić
rozbijają się tylko o brzeg

w bezdennej ciszy
nikt mnie nigdy nie zdradzi

szum morza ogłuszy rozum
choć myślom nie pozwala zapomnieć

zabrałem światło moim oczom
byś ty ujrzała drogę

oślepłem byś ty
rozkwitła pod sercem

umarłem tu
choć żyć chciałem

za nas wypije
kielich prawdy

bo choć niewinny byłem
pozwoliłem ci uwierzyć w szczęście...
https://www.youtube.com/watch?v=B_wzBJE0rOk&ab_channel=TheMusicFlowChannel
/wiersz inspirowany ksiażką Światło między oceanami -M.L.Stedman/

65 868 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • kukaczka

    16 September 2021, 04:13

    🌷..międzyświaty, międzyczasy, takie między wtedy a teraz..

    od kati75
    • kati75

      16 September 2021, 08:01

      Idealnie zrozumiałaś istotę wiersza,polecam Ci również książkę tytuł pod wierszem.Pozdrawiam cieplutko;-)

  • HrabiaGreg

    15 September 2021, 19:35

    Twoje wiersze odrywają mnie od rzeczywistości, przenoszą mnie w inny świat otulony Twoimi słowami - świetna robota.