Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Światło

Myślałem
zostawię za sobą świat

ocean pochłonie
mnie bez reszty

tu fale
nie potrafią mówić
rozbijają się tylko o brzeg

w bezdennej ciszy
nikt mnie nigdy nie zdradzi

szum morza ogłuszy rozum
choć myślom nie pozwala zapomnieć

zabrałem światło moim oczom
byś ty ujrzała drogę

oślepłem byś ty
rozkwitła pod sercem

umarłem tu
choć żyć chciałem

za nas wypije
kielich prawdy

bo choć niewinny byłem
pozwoliłem uwierzyć ci w szczęście.

/insp. książką "Światło między oceanami"/
https://youtu.be/B_wzBJE0rOk

65 916 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!