Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myśleć to jedno, a przestać to sedno

Myślałem - to łatwe,
spojrzeć w oczy i zapomnieć
imię, tańczące z siłą ognia.
Ja Adam, jak innych tysiące,
nie wiedziałem jeszcze,
że czekam.

Myślałam - usłyszę,
w szumie wiatru wołanie
i w blasku ognia odróżnię
płochość iskier od gwiazdy.
Ja Ewa, jak innych tysiące,
myślałam - zobaczę.

Ale widzieć i słyszeć, to jedno,
a poczuć i wiedzieć, co inne.

Myślisz?
Przestaję.

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    19 October 2013, 22:17

    Chciałabym odróżnić płochość iskier od gwiazdy...umieć.

  • Gaia

    13 October 2013, 20:46

    Arti, tak to ona.... choć gdy dotyka nie mówi, gdy przenika, to pulsuje płynąc ..... :)

    Iza, cokolwiek się dzieje, to tak ma być, więc przychodzi. Doświadcza.
    Być doskonałym narzędziem, by spełniało się najpełniej wg pragnień,
    tego, co Jest. :)

    Jestem wdzięczna za Wasze komentarze. Dzięki :))

  • 13 October 2013, 18:57

    Bardzo dojrzała ujęcie tematu. Podoba mi się. Trudno zamknąć myśl w lepszych ramach, niż te tutaj. Czytałam to kilka razy. Gratuluję, bo wspaniale ci to wyszło.

  • 13 October 2013, 17:41

    Ślepym pokażę nawet to, czego nie widać, a głuchym to, czego żadne ucho nie słyszało - powiedziałam
    Ja Miłość jedyna. :)

  • Gaia

    13 October 2013, 13:12

    Tak amel,... bardzo inne
    :)