Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

myślałem - ocalę człowieka wierszem
minęło tyle lat
zbiorę krople rosy z oliwnego liścia
nasączę nimi kartkę
a ktoś rozpozna ojczyznę
oznaczy jak krzyżykiem na korze
pogubi buty w zwiedzaniu dolin
zawilczy lasy

wyszedłem rankiem do ogrodu
tam zmarniałe drzewo oliwne
tam chorowity liść
tam pojedyncza kropla rosy

wystarczy na powrót
na powrót

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    25 July 2019, 21:02

    :)

  • 23 July 2019, 21:44

    Czasem nie trzeba więcej... by ocalić...
    Dobrej nocy. :)