Menu
Gildia Pióra na Patronite

czasem nie odmierzam wskazówek

myślałam

że wstać można szybciej z siebie
ustawić oczy w szeregu
krzyknąć kolejno
nie płacz

i nie tęsknić

byłoby dobrze
mieć w sobie przejście
jak ogrodową furtkę
za którą widok
cieszy

a jest tylko

że
wiosna
znów we mnie
wyje zimą martwą

- jakby świat się powiesił

22 019 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    18 September 2013, 20:48

    Świata czasem nie widać...i już nie wiadomo co z nim.
    Albo z nami.

  • luterin

    31 May 2013, 21:47

    Tak mnie otuliłaś dobrym słowem, że nie wiem co powiedzieć, bo przecież one...takie zwykłe.

  • luterin

    31 May 2013, 20:49

    Dziękuję wszystkim za każde słowo, za każdy uśmiech i refleksję...
    Pozdrawiam.
    :)

  • Ludwikaxv

    30 May 2013, 00:38

    niesamowite słowa.. czytając aż miałam dreszcze....

  • eskimoska86

    29 May 2013, 22:37

    Tak jak lubię:)

  • annak

    26 May 2013, 22:49

    ujmująco...podoba się :)
    pozdrawiam Luterin :)))))

  • Pechowa_

    25 May 2013, 15:24

    Bardzo piękny interesujący wiersz... :)