Menu
Gildia Pióra na Patronite

TO

myślał że TO
jest jak motyl
płoche i delikatne
przysiada na oka mgnienie
by zaraz odlecieć traktem dmuchawców
zanim rękę uniesiesz by nakryć dłoni pułapką

albo cytrynie podobne
którą gdy schwycisz
duś do upojenia
do ostatniego ziarnka
wydłub wraz z miąższem
nawet gdy jeszcze zielona

tymczasem
poczuł nagłe ciepło
i zanim się obejrzał obficie broczył
szczęściem
które tryskając z tętnic
toczyło się po skórze
i na zaplutym chodniku
znaczyło lepki trop

7834 wyświetlenia
79 tekstów
53 obserwujących
  • Irracja

    10 February 2011, 17:57

    ... TO, to taniec zwariowany duszy, serca i zmysłów...

    ;-)

  • 4 August 2010, 10:12

    Przepiękny wiersz.
    Pozdrawiam :)

  • Wichura

    3 August 2010, 22:28

    Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, aż mi cieplej na sercu... Pozdrawiam.

  • 3 August 2010, 17:04

    To...i skałę wydrąży:). Piękny.