Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Myśli jak gwiazdy błyszczące "

Myśl zawieszona
Na gwiazdy ramieniu
Nie chce być sama,
Nie chce być w cieniu
Nienazwane uczucie
wyjaśnienia wymaga?
Czy to nie przesada.
Przyjaźń rozkwita
Srebrzyście lśni...
Za krzywdy i rany
Wybaczy mi?
Pytanie...
Uczucie nienazwane
Zdrada - nie!
Przyjaźni się nie zdradza -
Taka zasada.
Myśli jak gwiazdy...
Piękne, błyszczące,
A za oknem słońce.

23.05.2020
Przyjacielowi

281 851 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!