Menu
Gildia Pióra na Patronite

Muzyka porywa

muzyka porywa
choć życia ubywa
wiry I zwroty
życia ochoty
tańczysz
choć życie kulawi
nie chcesz
by los cię zostawił
na ławce pod ścianą
więc zrywasz się jeszcze
choć w krzyżu ci trzeszczy
i ruszasz w muzyki
strumienie rwące
i raz i dwa i trzy
ach te oddechy
ten życia smak
nie zwaniaj
suń w wirach
to właśnie tak
w głowie ci szumi
świat gdzieś pozostał
tylko muzyka
życia błogostan
porwany falami
w szczęściu ze łzami
że jeszcze tu jesteś
przechodzą cię dreszcze
a dusza uparta
że życia karta
i jeszcze jeszcze jeszczczcz . . .

***
Dział: Myśli nieokiełzane
***
Zbigniew Małecki

20 852 wyświetlenia
266 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!