Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czyste wariactwo

Teksty z obrazami - Czyste wariactwo - exsilentio
Czyste wariactwo - exsilentio

Muzyka, łąka, galopujący puls,
A przedtem smugi drzew.
Zgubiony w biegu gniew,
Bo świat dał mi teraz i tu.

Twoje włosy falują w biegu,
Kilwater perlistego śmiechu.
W miłości nie ma grzechu,
Miłość jest potrzebą.

Budzę się Tobą każdego dnia rano.
Ręce pracują, a głowa śpiewa:
Kiedy znów śmigną drzewa,
Kiedy zatoniesz w zatoce mych ramion?

Teraz, wieczorem, rzeka skrzy Iskierki.
Myślę z uśmiechem o jutrze,
Ubrany w szczęśliwej omylności futrze,
I cieszę się, Kasieńko, że to Bóg jest wielki.

O! Znowu słyszę gawrony..
Że wazelina, że przesłodzony…
I choć kocham teraz życie,
to mam to w dupie,
Piszę przecież siebie do swojej żony.
Uschły pniak w rozkwicie.

Quid Quidem

41 983 wyświetlenia
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!