Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Magia Twojej poezji.

Teksty z obrazami - Magia Twojej poezji. - Infinite Gentleman Night
Magia Twojej poezji. - Infinite Gentleman Night

Muzą poetów uderzasz w najczulsze struny moich wspomnień ,
spływając po duszy kaskadami , łagodzisz smutek poezji szeptem.
Twoje przelane tu myśli jak oszlifowane diamenty błyszczą delikatnością ,
są niczym poranna rosa okrywająca źdźbła traw z niespotykaną czułością.
Każde słowo jakby prosto z Twojej duszy przemyśleniami wyrwane
melancholią i wrażliwością myśli na tych stronicach zapisane,
jest w niej plejad gwiazd na niebie lustrzane odbicie ,
wersów kolorową tęczą coraz bardziej przyspieszasz serca bicie.
Kreśląc wprawnie piórem dodajesz jej skrzydeł nieśmiałych ,
dotykiem atramentu opowiadasz o barwach dotąd niespotykanych.
Prawdziwą magią jest poczuć na nowo całym sobą jej ujmującą moc ,
zanurzając się w niej zapominam co to przemijanych chwil ulotność,
więc proszę nie przestawaj i najdroższą poezją wciąż do mnie mów,
bo pachnie zapomnianym już przeze mnie bukietem najpiękniejszych słów.

(Serdeczne podziękowania dla Kasi-Kati75).
aut.~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~
20.10.2020

10 906 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących