Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powinności

Muszę podlać kwiaty.
Muszę zabronić mrówkom podróży do cukru.
Muszę mieć dla ciebie zielone oczy.
Muszę nosić na karku głowę i ładną fryzurę.
Muszę zmieniać świat wbrew naturze.
Muszę wywabić plamę na honorze własnym.
Muszę wstać o piątej trzydzieści.
Muszę wierzyć słońcu, że też wstanie.
Muszę wskazywać palcem wskazującym.
Muszę pamiętać datę narodzin, których nie pamiętam.
Muszę wyrwać się z tłumu w kolejny tłum.
Muszę musieć, by miało to jeszcze sens.
Muszę kupić buty.
Muszę spaść z piedestału w ramiona.
Muszę mówić nadziei: „Matko”.
Muszę towarzyszyć końcu każdego świata.
Muszę wybaczać błędom, że istnieją.
Muszę zastąpić entropię symetrią.
Muszę oszukać własne wyobrażenia.
Muszę sprzedać skórę i kości.
Muszę utracić zdolność funkcji.
Muszę umrzeć po kolei
Na zawsze i nigdy – sam.

21 171 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących