Menu
Gildia Pióra na Patronite

teoretycznie

muszę nauczyć się ciała
lecz nigdy wprost

w lustrach przekonań
na odległość

by zamknąć drzwi
bez pożegnania

na zawsze

4436 wyświetleń
79 tekstów
24 obserwujących
  • szpulka

    24 January 2016, 23:03

    Michale miło Ciebie czytać, i trafiłeś z obserwatorką centralnie ;)

  • szpulka

    24 January 2016, 23:01

    Olu :) wiesz, że ja bredzę...

  • silvershadow

    23 January 2016, 19:02

    Interpretuję na kilka sposobów.
    Z jednej strony jest w nim coś ze smutnej rezygnacji a z drugiej jakby przejrzenie gry z dystansu czujnej/czujnego obserwatorki/obserwatora.
    Wiersz godny uwagi, skłaniający (mnie) do przemyśleń.
    Pozdrawiam i zabieram (nie)"teoretycznie" do genialnych.

  • sentymentalna_

    22 January 2016, 22:31

    "muszę nauczyć się ciała
    lecz nigdy wprost"

    wielbię, dobrej nocy.

  • szpulka

    22 January 2016, 20:20

    teoria... ;) o życie czasem się u mnie ociera

  • Cris

    22 January 2016, 20:13

    Wymowny wiersz.

    :)