Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ramy gwiazd

Musi być jeszcze
gdzieś moje miejsce

gdzie gwiazdy spadają
a księżyc przyświeca mi drogę życia

tam niedomknięte bywają sny
a marzenia dotykają gór

ogród z wierszy utkany
kwitnie jeszcze różami

feeria barw wnika głęboko
przebija na wskroś

i oddycha się bardziej
czuje mocniej każde słowe

co spod palców ucieka
tworzy nierzeczywisty obraz

to miejsce istnieje

ale czy zdołam ram dosięgnąć
by napisać szczęśliwe zakończenie...
https://www.youtube.com/watch?v=PUOFj0ztpSU&ab_channel=Byyassar

65 868 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • Adnachiel

    22 August 2021, 12:47

    Nie ma zbyt wielu rzeczy bardziej ważniejszych i bliższych ludzkiemu sercu niż skrawek ziemi obiecanej, lub ścieżki, która prowadzi prosto do domu, do bezpiecznej przystani.
    Śliczny wiersz.

    od ryksza, kati75, batram
    • kati75

      22 August 2021, 19:16

      Bezpieczna przystań mojego serca ,komentarz lepszy od mojego wiersza.Uściski Michel🙂🌛✨