Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::mroźne poranki::...

Mróz jak uliczny wandal,
Na szybach samochodu
Swe białe tagi nabazgrał.

Niedoceniając sztuki,
Skrobaczką wnet się ich pozbyłem
Zdobiąc marynarkę białymi plamkami.

Nie włączyłem ogrzewania,
Teraz z czerwonymi łapami
Ruszam niedogrzany do pracy.

21 105 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • motylek96

    11 October 2010, 20:20

    zima się zbliża nie ubłaganie:(
    A ranki już coraz zimniejsze

  • marka

    11 October 2010, 19:55

    Piękne przeżycie.
    Wiersz też super.
    Pozdrowionka

  • awatar

    11 October 2010, 19:30

    dobre ostrzeżenie co nas czeka, zima blisko, pozdrawiam