Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 7 June 2020

po tamtej stronie nieba

można upchnąć rozpacz po krawędzie powiek
mówić wszystko dobrze
a potem nocą

zostawić życie w sześciu listach
siebie dźwignąć jak ciężar
ostatni i po śmierć
wyjść

- jak na spacer

Małgosi dedykuję...

22 019 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    7 June 2020, 15:02

    A kto tu jest stary, Joasiu, my wszyscy dopiero się zestarzejemy 🤪 Wyobraźcie sobie Cytaty pełne babć i dziadków toczących awantury o serduszka i Radka programującego ułatwienia dostępu dla niedowidzących 🤪🤪🤪

  • 7 June 2020, 00:48

    Zgadzam się z Ptaszynką. Gratulacje. :)

  • Papużka

    7 June 2020, 00:01

    W dalszym ciągu niezmiennie mnie zachwyca...

  • Lacrimas

    5 January 2014, 21:37

    to jeden z tych
    nad którymi milczę

    od scorpion, Monika M., Papużka
  • No_One_

    8 September 2013, 00:04


    Twoje pisanie mnie niezmiennie zachwyca.
    Lekki styl, niby mimochodem bierzesz w niewolę serce czytelnika ;)

    I tak sobie myślę -
    pod takim wierszem mieć dedykację
    to jest coś :)

  • luterin

    6 September 2013, 19:20

    Dziękuję za każdy komentarz.
    I może jest gdzieś takie niebo, które pomieści wszystkie smutki...

  • onejka

    6 September 2013, 12:59

    Jedno jest pewne - po tamtej stronie nieba - jest też niebo.

  • sprajtka

    4 September 2013, 19:05

    Nigdy nie wiadomo ile smutku w sobie człowiek nosi...

  • czarna mamba

    4 September 2013, 18:08

    smutno:( aczkolwiek pieknie ujete słowa:)))