Menu
Gildia Pióra na Patronite

dzień Matki

można tak tęsknić
za kimś, kto był,
za kimś, kim się
nie było,
za słowem
wypowiedzianym
i nigdy nie usłyszanym,
podwójna tęsknota
uderza w serce
cóż dziś świętować?
piękne wspomnienie
i niedoszłe pragnienie?
osierocona błąkam się
po świecie
z nieuchwytnym
słowem Matka

69 595 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!