Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odpowiedź

Możliwość bycia, to radość wielka,
nie każdy może tego doświadczyć.
Wśród zwrotów życia, w gąszczu wydarzeń
tyle się dzieje. Jak wiele znaczy?

Jesteśmy celem, kontynuacją,
sensem istnienia, samą radością.
Istotą dla tych, którzy przed nami,
darzą nas zawsze wielką miłością.

Dla tych co po nas, miejscem schronienia,
źródłem dobroci, kierunkowskazem.
To dla nich zawsze, kiedy potrzeba,
przez życie idą z naszym obrazem.

Wszystkim jesteśmy, dla tych co z nami,
z którymi trudy życia dzielimy.
Miłością, domem, powietrzem, strawą,
wspólnie zmierzamy niczym pielgrzymi.

Ci, którzy wejdą na naszą drogę
i pozostaną, choćby z daleka.
Gdzie myśli o nich zawsze są przy nas,
a oni obok, człowiek koło człowieka.

Zadam pytanie, czy to coś znaczy?
Nie jest tak trudne, jak sama spowiedź.
Co sens nadaje naszemu życiu?
Już nie zapytam, sam znajdź odpowiedź.

48 321 wyświetleń
413 tekstów
105 obserwujących
  • Czinka

    17 December 2013, 19:15

    Bardzo mądry wiersz..tak często się gubimy szukamy ponad, a wszystko co potrzebne jest obok , wystarczy wyciągnąć dłoń powiedzieć ..jestem

  • Naja

    17 December 2013, 18:46

    Bardzo dziękuję. Za obecność, wypowiedzi i wyróżnianie.
    Pozdrawiam serdecznie :-)

  • awatar

    16 December 2013, 18:16

    ładne i ładnym językiem napisane

  • misiek45

    16 December 2013, 17:54

    Świetny wiersz Elu,nie trzeba szukac gdyż wiersz jest wyczerpującą odpowiedzią na pytania-pozdrawiam miło na wieczór :)

  • krysta

    16 December 2013, 17:33

    Piękny wiersz z dużą dawką uczuć dla bliźniego...porusza...
    Pozdrawiam Elu :)