Menu
Gildia Pióra na Patronite

prawdziwość

może
to uśmiech nakreśla wszystko
bez zbędnych słów
wyraża najgłębiej najpiękniej

może refleksja
postanowienie zmienia
słowom nadając nowe znaczenie
wagę czynów i pragnień

może to
czego wciąż chcesz więcej
nie ma znaczenia lecz większe ma
to co już masz

może
za dużo od innych żądasz
nie dając nic z siebie darmo
dla twojego jeszcze więcej

może
choć jesteś wszystkim
tak słabo siebie oceniasz i kaleczysz
siebie i innych

może ciągle
tak uporczywie szukasz
bo nie zauważasz najważniejszej postaci
która nigdy cię nie opuszcza

może
zmienić to wszystko bez wysiłku
możesz w jednej
chwili

wiedz na pewno
to największe odniesione rany
ukazują twoją prawdziwą
gotowość i wartość

gdy za każdym razem
do życia tęsknisz

http://www.youtube.com/watch?v=14ZkxaV7fQQ

29 498 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!