Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

" Diabeł nie śpi z byle kim "

Możesz najrzewniejsze wiersze pisać
o miłości wspaniałej i wiecznej
i cóż ci po nich, gdy cuchną zdradą, przebrzmiałym szczęściem
i marzeniami dawno już ściętej głowy

Możesz Bogu hołdy wielkimi literami składać
i świętych zapewniać, że mieli rację
i cóż im po tym, gdy to tylko puste słowa
jak echo, głuche na dziecka płacz

7755 wyświetleń
64 teksty
20 obserwujących