Menu
Gildia Pióra na Patronite

głuchy sen

Może nasze sny są śmieszne.
może niosą coś dziwnego,
są jak palce co ucięte
nadal łapią piłkę w ręce.

Ale jednak niosą chęci,
choć spełnione być nie mogą.
Czasem ciche, czasem głośne
kręcą pustką w naszej głowie.

Nie potrafię ich spamiętać,
bo odchodzą już po chwili.
Tylko czasem trwają dłużej
i nie boją mi się mylić.

Jednak mimo to, że śnimy
mimo to, że chcemy więcej
to upadać nas uczono
i nie wstawać już raz więcej.

Może kiedyś się to zmieni,
albo nadal głuche będzie.
Choć w odchłani naszych myśli
cała prawda siedzieć będzie.

3836 wyświetleń
73 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!