Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rzecz o niej

może gdybym wyszła z siebie,
byłoby łatwiej spojrzeć w oczy
i odetchnąć z ulgą, gdy jeszcze potrafię
przejść przez próg. trzasnąć drzwiami.

jednak kiedy zrzucam skórę,
nie chcesz rozmawiać o niczym innym
niż o bólu, którego widok
tak bardzo cię rozpieszcza.

wiesz? niedawno usiadła obok mnie.
martwa. w tramwaju. miała szerokie oczy.
mógłbyś w nie wejść. i nigdy nie wrócić.

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • Gaia

    12 July 2013, 22:11

    Hm.. przybija. Bez gwoździ.
    Mocny.